Blomsterhagen på abildsø. Økologiske blomster 2019-11-25

Blomsterhagen på Abildsø

blomsterhagen på abildsø

Vi har slitt med pakkskadet leirjord i alle våre Blomsterhageår og slept utallige tonn kompost inn i åkeren. Vi tørket en god del blomster i sommer, som vi kommer til å kunne bruke i vinter. Spør etter de når du er innom hvis du er interessert, vi holder de fortsatt inne i varmen på verkstedet. Men snublet over dette bildet, av en skjønn plante vi ikke får til å dyrke, levkøy. Veldig populære kurs hvor du bla kan lære å. Vi er så glade for Ligos, materialene er av beste kvalitet og det føles så bra å bruke de. Vi har forskjellige sorter av Geum til salg i Åkerbutikken.

Next

Økologiske blomster

blomsterhagen på abildsø

Nå håper vi at vi slipper snø i morgen. Og husk at når det blir tidlig vår, belønner den deg med den vakreste sang fra en tretopp langt utover vårkveldene. Det svir litt fordi vi vet at under dukene er det planter som ikke har kommet seg gjennom det, og vi har lært noen vonde lekser om grundig herding. Produksjonen foregår etter økologiske prinsipper. Men på torsdag kom alle julematerialene vi hadde bestilt, i går kom det snø og når jeg var ute og matet fuglene i morges, hørte jeg sidensvansenes sølvklokkesang fra toppen av et tre. De økologiske snittblomstene dyrkes på et stort område.

Next

Blomsterhagen på Abildsø

blomsterhagen på abildsø

Til jul gjør vi alt vi kan for å skaffe norskproduserte materialer, det er materialer som trives i Norge og vokser godt her. Denne våren virker det som noe stort har skjedd, i store deler av åkeren kan vi nå stikke spaden ned og finne perfekte aggregater i hvert fall 15-20 cm nedover. Både for bestilling eller for dere som vil stikke innom. Noen blander den med kristtorn, kristtorn har røde bær mens misteltein har hvite. Vi trenger en vital og levende gartnerbransje, heia oss! Blomsterhagen på Abildsø produserer og selger åkerdyrkede snittblomster. Åkerbutikken er åpen kl 10-17 i dag, lørdag 10-16 og søndag 13-16.

Next

Økologiske blomster

blomsterhagen på abildsø

Du kan følge Blomsterhagen på Abildsø på facebook her: Vi falt helt for sommerfloksene Phlox drummondii de har dyrket frem fra frø. Det må gjøres hver gang man snitter de. Det MÅ finnes gartnere i et sunt samfunn, uten folk med kunnskap om plantedyrking er vi ille ute. I år blir også juletrærne derfra. Kunnskap om produksjonsmetoder er vanskelig å skaffe i blomsterbransjen, derfor er en sånn kontakt med produsent gull for oss som vil vite.

Next

Økologiske blomster

blomsterhagen på abildsø

Her kan du kjøpe sesongens snittblomster, planter til snitthagen din, binderiartikler, inspirasjonsbøker eller høste selv i vår selvplukkhage august og september. I tillegg selger de grønnsaksplanter som produseres av de like økologiske og kule kollegaene deres i DeHaez. Ønsker du å komme i kontakt med meg for intervju-forespørsel, foredrag, reklame eller andre kommersielle samarbeider så send meg en epost på anne moseplassen. De sto vel for kjølig i begynnelsen, men nå har de stått varmt i flere uker, og ingen forskjell. Åkerbutikken er åpen i dag kl 10-17. Tusen takk til Jørn, og vil du se mer av hans bilder som vi synes du burde unne deg kan du følge han på instagram jornh. Amaryllis i potter Vi har pottet endel amaryllis i høst, for å prøve å drive frem egne knoller.

Next

Blomsterhagen på Abildsø, Plogveien 100, Oslo (2019)

blomsterhagen på abildsø

Nå tror vi sannelig vi har lagt den siste frostnatten bak oss, og til uken blir det utplanting i stor stil her hos oss! Vern om dine hjertesaker slik at du har krefter til de, til å orke i årevis. Men skjønne er, og duften er fantastisk! Oftest må man orke i årevis for endringer i samfunnet vårt, politikken er en treg maskin med mange hensyn å ta. Vi mener å merke at de har fått et oppsving i år, mer oppmerksomhet og begeistring, og kanskje en uformell navneendring? Jeg liker rett og slett den uformelle stilen hageblomstene har, og som ofte forsvinner når produksjon standardiseres. Når den i tillegg klatrer like lett oppover og. De finner du under spesialiserte kurs. De valmuene vi selger nå har ganske strie knoppskjell, og vi har erfart at blomsten av og til ikke klarer å komme seg gjennom.

Next

Økologiske blomster

blomsterhagen på abildsø

Tommy er fornøyd med sin bukett. I gårdagens Åkerbutikk fikk vi høre om mange flotte tulipaner hjemme i hagene til folk, det er hyggelig å høre at tulipanløkene vi selger på høsten gjør folk like begeistret som vi er for de spesielt flotte sortene. Åkerbutikken er åpen i dag kl 10-16 og i tillegg til blomster og kranser har vi massevis av utstyr for de som vil lage selv, og ikke minste mange fine gaver. Været kan være en tøff sjef, og er ikke åpen for diskusjoner. Det er herlig å kunne gå og plukke økologiske blomster for så å lage en helt egen unik bukett. Her er det mye å velge mellom! Åkerbutikken er åpen i dag fra kl 10-17.

Next

Blomsterhagen på Abildsø, Plogveien 100, Oslo (2019)

blomsterhagen på abildsø

Et stadig gjentakende tema i Åkerbutikken og på kurs er når man kan plante ut på våren. Da åpner vi de for hånd og inni er det er nydelig ferdig blomst! Men de vil ikke sette i gang med veksten. . Og klarer vi ikke å produsere nok granbar til oss selv i dette landet, ja da er det vel litt sørgelig stelt. Vi har også bunter av tørkeblomster i Åkerbutikken for de som vil ha det. Fra nå til julemarkedet skal det bindes massevis av kranser, hver dag. Her er en liten titt, den finnes i nettbutikken og i Åkerbutikken åpner for sesongen lørdag 30.

Next