Nrk eirik jensen. Eirik Jensen: 2019-11-26

Cappelen

nrk eirik jensen

Det er umulig å imøtegå dem, men jeg skal love at jeg skal gjøre et forsøk. «Investoren» har erkjent at han er norges- historiens største narkotikasmugler. Heger viste videre til rettspraksis om at politimenn står i en særstilling i samfunnet. Det var heller ikke så veldig fokus på å tjene store penger, men det var noen faste summer som gikk igjen, sier Jensen. Men jeg har aldri testet narkotika. Det var ikke noen tariff på dette.

Next

Ulrikke Falch og Henrik Borg

nrk eirik jensen

Dommer Kim Heger sier retten ikke kan se noen annen logisk forklaring enn at flere av meldingene handler om hasjimport. Det er satt av 18 uker til behandlingen. Rettsforhandlingene finner imidlertid sted i rettssal 250 i Oslo tingrett, akkurat som saken i tingretten året før. Ellers så han irritert ut under deler av opplesningen. Jensen denies the accusations, while Cappelen admits to everything. Begge anket saken til lagmannsretten. Cappelen fikk strafferabatt på 30 prosent for å ha medvirket til å oppklare saken, samtidig som retten påpekte at virksomheten hans «savner sidestykke i norsk historie».

Next

Police Officer Eirik Jensen Sentenced to 21 Years in Norway

nrk eirik jensen

Hovedmannen Gjermund Cappelen fikk ikke utmålt noen straff, da hans sak ville behandles i en senere rettssak. Saken var den siste i Norge som gikk med jury. Jeg har også følt det. Visste om hasjsmugling Dommerne sier også at de tror ikke på politimannen når han sier at han ikke visste om Gjermund Cappelens innførsel av hasj. Bak saken ligger en langvarig etterforskning, som kulminerte med at Gjermund Cappelen ble arrestert i slutten av 2013. Dermed er Jensen funnet skyldig på nesten alle tiltalens punkter.

Next

Eirik Jensen

nrk eirik jensen

Den ble berammet frem til nyåret 2019. Saken vil bli den siste i Norge som går med jury etter at i 2017 besluttet å avskaffe ordningen til fordel for. Jensen har anket over bevisvurderingen for både narkotikaposten og korrupsjonen, samt saksbehandlingen. Følg Jensens forklaring live nederst i saken! Mer ønsker vi ikke å kommentere nå, sier forsvarer John Christian Elden til. Det sa dommer Kim Heger i domsopplesningen i Oslo tingrett i formiddag. I 2015 ble flere medlemmer av Cappelen-ligaen dømt til lengre fengselsstraffer.

Next

Eirik Jensen

nrk eirik jensen

The trial is taking place at Tinghuset in Oslo. Jeg begynte med mopeder, som vi blodtrimmet og kjørte med på skogsveier på Nesodden. Fant Cappelen skyldig — Samlet sett er det rettens oppfatning at Cappelen snakker sant om sin egen import av hasj. Siktelsen mot Jensen bygger på forklaringer fra den narkosiktede Bærums-mannen Gjermund Cappelen. Det var Cappelens åttende dom. Den tidligere svært profilerte og erfarne politimannen Eirik Jensen ble ikke trodd.

Next

Eirik Jensen dømt til 21 år

nrk eirik jensen

Elden: — Det er bevisfravær, og derfor er denne saken spennende Du trenger javascript for å se video. Etter en svært lang og omfattende rettssak ble dommen avsagt i Oslo tingrett mandag. Heger viser til Jensens forklaring og bok, der han skriver at han hadde evnen til å prate og komme under huden på kriminelle. Les også: Les også: Rettssaken startet 9. Jensen valgte deretter å anke over skyldspørsmålet og saksbehandlingen. En annen interesse var motorer — Jeg hadde også en veldig sans for ting som rister og ting som slipper ut eksos.

Next

Eirik Jensen

nrk eirik jensen

Den sjuende møtte ikke i retten og er etterlyst av politiet. Jensen lurer på om han blir litt omfattende, men at han gjerne vil fortelle bredt om hvem han er når han først har ordet. Jensen anket over bevisvurderingen for både narkotikaposten og korrupsjonsposten, samt saksbehandlingen. Vær ekstra oppmerksom på at innholdet kan være utdatert eller feilaktig, og at hyppige redigeringer kan forekomme. Det er nok riktig at jeg har hatt tilgang til dokumenter, men det fokuseres ikke på hvilken tilstand man er i etter lang varetekt, sier Jensen.

Next

Les hele dommen mot Jensen og Cappelen

nrk eirik jensen

Dommen på 105 sider er enstemmig. Cappelen ble dømt både for korrupsjon og for innførsel av hasj. Retten bemerker at ingenting av det som gikk bak lukkede dører har hatt noen betydning for skyldspørsmålet, sier Heger. Følg saken direkte: — Jeg begynte etter hvert å lengte hjem, og byttet tjenestested til Evjemoen utenfor Kristiansand. Jensen sa etter opplesningen at han vil ta betenkningstid når det gjelder å anke dommen. Straffesaken er under behandling i. Han mener 15 års fengsel er for strengt og kjemper for økt strafferabatt.

Next

Eirik Jensen

nrk eirik jensen

Cappelen skal senere få straff for oppbevaring i Asker og Bærum tingrett i tillegg. Pågående hendelse: Denne artikkelen omhandler en pågående hendelse. Her får Cappelen beskjed om at retten tror han er skyldig Du trenger javascript for å se video. Det opplyste dommer Kim Heger under opplesningen av dommen i Oslo tingrett. Han fikk derfor en strafferabatt på 30 prosent, både fordi han hadde hjulpet politiet i sin egen sak og på grunn av sine opplysninger om Eirik Jensen. Nesodden er som mange bydeler i Oslo, et sted der det kan være utfordrende for folk som sliter eller er utenfor, eller har detti av fra skolen.

Next