Riika nähtävyydet. Riika, Latvia 2019-11-26

10 parasta nähtävyyttä Riiassa

riika nähtävyydet

Suuri osa väestöstä on venäläisiä. Riian valtteja ovat hyvät liikenneyhteydet ja viikonloppureissuun sopiva mittakaava. Iltapäivän kävelykierroksellani huomaan, että Unescon maailmanperintökohteeksi listattu Riian historiallinen keskusta huokuu entisajan arvokasta tunnelmaa. Jos sää on hyvä, haluat varmasti viettää paljon aikaa tääll. Luotettavimpia ovat suuret taksiyritykset, esimerkiksi punaisia autoja käyttävä Riga Taksometru Parks ja Air Baltic -lentoyhtiön Baltic Taxi.

Next

Riian nähtävyydet

riika nähtävyydet

Linjasto on kattava, ja raiteita pitkin pääsee muun muassa Riian eläintarhaan sekä paikallistenkin suosimaan ostoskeskus Alfaan. Muistomerkki on Latvian itsenäisyyttä ja vapautta korostava tärkeä symboli latvialaisille, joka onnistuttiin säilyttämään jopa Neuvostoliiton miehityksen aikana. Jos aikaa on vain yhteen, kannattaa suunnata -kauppakeskukseen, jossa on tarjolla kansainvälisten muotimerkkien rinnalla myös kiinnostavia tuntemattomampia merkkejä. Riika on mainio matkakohde ympäri vuoden, mutta paras aika vierailla kaupungissa on toukokuusta syyskuulle. Vanhakaupunki, keskustan uusi osa ja alue, jolla ovat rautatieasema, Stockmann ja keskustori, muodostavat tienoon, jolla Riian-matkalla tulee lähinnä seikkailtua.

Next

Riika

riika nähtävyydet

Lisä- ja ohjelmatietoja voit lukea. Kaupungista löytyy huippuhotelleja, keskihintaisia hotelleja sekä edullisia hostelleja. Sinne kannattaa suunnata askeleensa, jos haluaa aistia aitoa tunnelmaa. Kirkon torni kohoaa 123 metrin korkeuteen ja tornin nokassa on ristin sijaan kukko, joka paitsi osoittaa tuulen suunnan, edustaa myös symbolia jonka uskottiin suojelevan pahalta. Tornia alettiin kutsua sen alkuperäisen nimen, hiekkatornin, asemesta ruutitorniksi 1700-luvulla, sillä tornissa alettiin säilöä tuolloin ruutia.

Next

Riian nähtävyydet

riika nähtävyydet

Erityisesti suosittelen kipuamaan Pyhän Pietarin Katedraalin torniin, josta avautuu huikeat näkymät Riikan yli. Mildan kannattelemat kolme tähteä kuvaavat Latvian kolmea osaa, Kuurinmaata Kurzeme , Vidzemeä ja Latgalea. Vapaudenpatsas Neuvostovallan aikana kaikki vapaudensymbolit poistettiin katukuvasta, mutta Riian 42 metriä korkea monumentti jätettiin syystä tai toisesta pystyyn. Nähtävyydet Puolikas päivä kannattaa ainakin varata kävelykierrokselle vanhassa kaupungissa. Lennot Suomesta Riikaan Hyvien lentoyhteyksien ansiosta Suomesta on helppoa ja edullista matkustaa Riikaan.

Next

Riika: lennot, hotellit, nähtävyydet

riika nähtävyydet

München on vilkas ja monipuolinen matkakohde, josta löytyy nähtävää joka lähtöön. Lisäksi Riiassa on esimerkiksi luonnonhistoriallinen museo, ulkoilmamuseo ja lasten tiedekeskus. Suosittuja ruokapaikkoja niin matkailijoiden kuin paikallistenkin keskuudessa ovat konstailemattomat Lido-ravintolat, joissa ruokailija noutopöytämäisesti valitsee haluamansa ruuat valtavasta valikoimasta. Ja mukulakivikaduilla kulkiessa kannattaa katse suunnata ylös, sillä keskiaikaiset rakennukset tarjoavat varmasti silmäniloa vaikkei erityinen nähtävyys kyseessä olisikaan. Tavoitteena on käydä kaikissa Euroopan maissa.

Next

Riika: lennot, hotellit, nähtävyydet

riika nähtävyydet

Tuolloin Ruutitorni oli kaupungin korkein rakennus, koska tornin tavoitteena oli suojella kaupunkia myös meren puolelta. Jürmala ja Saulkrasti ovat rantapaikkoja, joissa kannattaa vierailla vain lämpimimpinä kesäkuukausina. Alkuperäinen rakennus kärsi pahoja vahinkoja 1940-luvulla sodan aikana ja se onkin uudelleenrakennettu 2000-luvun alussa, alkuperäisten piirustusten mukaisesti. Istahdan ensimmäisenä vastaan tulleen ravintolan mintunvihreälle terassille nauttimaan ehkä elämäni parhaimman täyteläisen tomaattikeiton. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu.

Next

Riian nähtävyydet

riika nähtävyydet

Aikaa kannattaa varata pari kolme tuntia, sillä nähtävää riittää. Hotelleista saa pienen turistikartan, johon on merkitty selkeästi kaikki nähtävyydet. Sademäärä on kohtuullisen tasainen ympäri vuoden, joskin talvikuukausina sade tulee yleensä lumena. Tarinan mukaan tämä on se paikka, jossa otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön joulukuusi! Riika Latvia Riika on Latvian pääkaupunki maan keskiosassa, Itämeren rannalla. Doma laukumus aukio On miellyttävä iso aukio, jonka laitamilla on historiallisia rakennuksia. Sari Tiesitkö, että Riiassa on yhtä neliökilometriä ja asukasmäärää kohti suurin ilmaisen WiFi-kenttien määrä Euroopassa, jonka johdosta vuoden 2014 kesällä Riiasta tuli Euroopan ilmaisen WiFin pääkaupunki Haluatko matkustaa? Riian tuomiokirkossa järjestetään usein myös erilaisia konsertteja. Riika-nähtävyydet: Riika-nähtävyydet numero kuusi on Latvian kansallisen taidemuseo.

Next

Riika, Latvia

riika nähtävyydet

Niiltä vältyt parhaiten pitämällä alkoholinkäytön kohtuullisena ja jättämällä suuremmat rahasummat sekä ylimääräiset kortit hotellin tallelokeroon. Heidän nimityksensä juontuu veljeskunnan suojelupyhimyksestä, tummaihoisesta pyhästä Mauritiuksesta. Liked by Ihanat buddy bearsit! Entisissä ilmalaivahalleissa sijaitsee yli kolmetuhatta kauppapaikkaa, joissa käy päivittäin jopa yli satatuhatta asiakasta. Monumentin korkean pylvään päällä seisoo vapaudenjumalatar Milda, joka pitelee yläilmoissa kolmea tähteä. Vapaudenpatsas on ollut latvialaisten tärkeä kokoontumispaikka ja tänä päivänä tärkeä osa maan historiaa. Mondo suositteli myös testaamaan -ravintolaa. Mutta kyllä etenkin vanhankaupungin tunnelmassa on jotakin niin erilaista, kuin esim.

Next