Rogaland teater trollmannen fra oz. Her er publikumssuksessene på Rogaland teater i fjor 2019-11-26

Oz

rogaland teater trollmannen fra oz

«Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme. Bortsett fra Stig-Werner Moe som her spiller både den synske Professor Marvel og selveste Trollmannen, er de medvirkende forholdsvis ukjente, men det er ikke ofte man opplever så sterke skuespillerprestasjoner, og ikke minst så godt samspill. . Trollmannen fra Oz bør få enhver frossenpinn til å mykne opp og trekke på smilebåndet, i alle fall litt. Publikum får bli med på teatralske omvisninger hvor man vandrer rundt i gangene på teatret og får et innblikk i hemmelighetene bak scenen. Dette er bare litt av universet Barne- og ungdomsteateret skal skape denne høsten.

Next

Her er publikumssuksessene på Rogaland teater i fjor

rogaland teater trollmannen fra oz

. Sanser Publikum kommer tett på handlingen, og for noen kan det være skummelt. Balanse Teaterkritiker Astrid Slettbakk i Verdens Gang mener at Rogaland Teater i de siste årene har hatt et slagkraftig repertoar med fin balanse. Her blir hun venner med Gumlerene og den gode heksa Glinda, men for å kunne reise hjem til Kansaas, må hun få hjelp av den mektige Trollmannen i Smaragdbyen. Mens øvre kroppsdel ligger skjult bak en trapp, kommer nedre høysåtedel veltende inn.

Next

Pressevisning Trollmannen fra OZ

rogaland teater trollmannen fra oz

Maktå på Straen av Leiv Isaksen, premiere Hovedscenen 3. Det gjorde de iallfall ikke her. Det er over hundre år siden L. Det er også denne filmen som har vært utgangspunktet for vår teaterversjon og Barneteatrets far, Bjørn Endreson, har oversatt manuset som regissør Simon Lay skal iscenesette. Utrolig raust gjort av Rogaland Teater og skuespillerne. Skatten på Sjørøverøya, premiere Natvigs Minde 21.

Next

Trollmannen frå Oz

rogaland teater trollmannen fra oz

Kaldestad tror på flere Dramakort-salg, men det er begrenset hvor mye mer publikum som kan gå inn i de gamle teaterbygningene i Kannik. Det vil han gjøre dersom de får tak i den glødende sopelimen til Den onde heksa fra Vest. Godt mot ondt Trollmannen fra Oz, ja. Slik får vi høre Dorothea drømme seg vekk fra farmen i Kansas til et lykkeland bak regnbuen der hun håper at «ingen tårer finns og eg kan sleppa kjas og mas». Med: Lag Oz Othilie Fattnes, Emilie Tjensvoll, Katarina Harestad Haukaas, Lars Magnus Eltervaag, Tobias Hetland, Synne Nevland, Malin Gilje Langvatn,Anders Vagle med flere. Interaksjonsbiten falt på plass fra det øyeblikket Dorothys tante Em møtte publikum og satte dem i gang med å brette nyvasket tøy.

Next

Trollmannen fra OZ (2019)

rogaland teater trollmannen fra oz

Scenene i rammefortellinga, i «virkeligheten» i Kansas, er tatt opp i svart-hvitt og tonet i , mens scenene i fantasilandet Oz er spilt inn i farger. Den gode heksa Emilie Tjensvoll blåser med stor kraft sine skinnende såpebobler. Det ble starten på en opphetet debatt om ytringsfrihet. Dance and Vocal Arrangements by Peter Howard. Også Rogaland Teater er fornøyd etter forestillingen.

Next

Eksklusivt teater

rogaland teater trollmannen fra oz

Når u-båten går ned på 200 meters dyp, da knirker det i hele fartøyet. Filmatiseringen fra 1939 er kanskje vel så kjent, blant annet for sangen «Over the Rainbow», som er skrevet til denne filmatiseringen. Repertoarmodellen betyr kort fortalt at flere stykker kan bytte på en scene. Den triste Blikkmannen uten hjerte og den pysete Løven som drømmer om å være modig. Prises av svenskene Ingvild H.

Next

IdaLou Larsen

rogaland teater trollmannen fra oz

Det viktige er at vi får oppleve kampen mellom de onde og de gode på en medrivende måte. Bruk trollmannenfraoz og riksteatret for å delta. Og publikum følger med gjennom tornadoen og inn i Oz. Det er en ordning som lar folk se så mye teater de bare orker, av teaterets egne produksjoner, for 1100,- i året. Slik skjerper hun konsentrasjonen før hun leder publikum inn i Kansas. «Trollmannen fra Oz» er blitt en fin forestilling, ikke minst på grunn av et godt skuespillerlag.

Next

Her er publikumssuksessene på Rogaland teater i fjor

rogaland teater trollmannen fra oz

Den gode heksa Emilie Tjensvoll blåser med stor kraft sine skinnende såpebobler. Den eventyrlige klassikeren Trollmannen fra Oz skal fylle Hovedscenen med fargerike karakterer, sanger, energi og magi — og en litt tøffere Dorothy. Krangelen med fru Gultch blir avgjørende for resten av fortellingen. Kl 1230 og kl 1400. Verkeleg av Gyrid Axe Øvsteng, premiere Teaterhallen 20.

Next

Oz

rogaland teater trollmannen fra oz

Nå gjentas grepet ved at skuespiller Katarina Harestad Haukås glir over fra å være hissig nabokone til å levendegjøre den slemma heksa. Based upon the Classic Motion Picture owned by Turner Entertainment Co. I stedet gir han dem gaver som får dem til å skjønne at egenskapene de trodde de manglet, allerede finnes i deres indre — bare de ser det og stoler på det. Det handler rett og slett om det gode mot det onde og kanskje litt om å oppdage at det man lengter og leter etter, egentlig er der, rett under ens egen nese hele tiden. Og da finner Dorothy også veien hjem! Men Dorothea vil hjem til Kansaas.

Next

Rogaland Teater

rogaland teater trollmannen fra oz

Det er over hundre år siden L. Som Dorothy får du møte den nye stjernen Mari Lerberg Fossum. Publisert i Stavanger Aftenblad 13. Musikal Det merkes at sangpedagog Hanne Hjertenes Mæland har jobbet mye med de unge deltakerne, slik at de kan framføre oppsetningens 11 musikallåter på overbevisende måte. Godt mot ondt Trollmannen fra Oz, ja. Min niårige følgesvenn og jeg lurte på forhånd på hvordan teaterfolket skulle klare å ha en hund med på scenen. » lyder det seierssikkert når hun er nedkjempet.

Next